www.zak24.pl
INTERNETOWA KSIĘGARNIA NAUKOWO - AKADEMICKA

Technologia preparatów enzymatycznych pochodzenia mikrobiologicznego.

13,60 

ISBN/ISSN: 978-83-7348-334-7

Wydanie: 2

Rok publikacji: 2010

Stron: 96

Opis

Technologia preparatów enzymatycznych pochodzenia mikrobiologicznego. Materiały pomocnicze i ćwiczenia laboratoryjne

Redakcja Synowiecki Józef, Filipkowski PawełGrubiak KatarzynaSinkiewicz Izabela,

Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej

 

Słowa kluczowe: technologie, enzymatyczne

 

Opis:

Skrypt przygotowano dla studentów kierunku biotechnologia prowadzonego w różnych szkołach wyższych. Absolwent takich studiów powinien zdobyć przydatną w przyszłej pracy zawodowej wiedzę w zakresie możliwości praktycznego stosowania rozpowszechnionych obecnie technologii enzymatycznych. Warunkiem ich racjonalnego wykorzystania jest dobra znajomość rodzajów, charakterystyki, sposobów wytwarzania oraz możliwych zastosowań dostępnych w handlu preparatów enzymatycznych. Poszerzenie wiedzy w tym zakresie umożliwia lektura pierwszej części skryptu, użytecznej również dla pracowników firm wykorzystujących procesy enzymatyczne. Druga część zawiera natomiast przykłady ćwiczeń laboratoryjnych, niezbędnych dla zdobycia przez studentów praktycznych umiejętności w zakresie posługiwania się enzymami.

W niniejszym opracowaniu pominięto dostępne w wielu podręcznikach informacje dotyczące sposobu działania i budowy poszczególnych enzymów. Zrezygnowano też z cytowania artykułów źródłowych, zamieszczając jednak po każdym rozdziale zestaw literatury uzupełniającej, która umożliwi czytelnikom pogłębianie wiedzy w zakresie poszczególnych zagadnień.

 

 

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Technologia preparatów enzymatycznych pochodzenia mikrobiologicznego.”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *