Opis
Rola, miejsce i znaczenie zarządzania instytucjami publicznymi w kreowaniu jakości życia
Autor: Mirosław Czapiewski, Jędrzej Strumiłło (red.)
Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego
W publikacji zaprezentowane zostaną najnowsze trendy, koncepcje, modele, teorie które powstają, aby rozwiązywać problemy występujące w sektorze publicznym. Prezentowana tematyka przyczyni się do rozwoju metodologicznego zarządzania publicznego i wzbogaci wiedzę o funkcjonowaniu i doskonaleniu organizacji publicznych.
Spis treści
Robert Bęben
Sebastian Susmarski
Pomorski Model Restrukturyzacji Podmiotów Leczniczych – fakty i opinie . . 7
Justyna Danielewicz
Polityka senioralna w dokumentach strategicznych
władz samorządowych na przykładzie miasta Łodzi . . . 23
Wioleta Dryl
Medycyna luksusowa – spełnianie ludzkich pragnień . . . 37
Dmitry Kashparov
Elena Kudryashova
Maria Ulyanova
Współdziałanie instytucji państwowych i edukacyjnych
w celu poprawy poziomu wiedzy finansowej wśród ludności . . 51
Magdalena Klimczuk-Kochańska
Rola organizacji publicznych w zwiększaniu zaufania konsumentów
do sektora rolno-spożywczego . . . . . 63
Violetta Korporowicz
New public governance w zarządzaniu zdrowiem publicznym . . 85
Anna Ludwiczak
Kulturowe uwarunkowania ciągłego doskonalenia
w administracji samorządowej . . . .. 97
Ewelina Nojszewska
Agata Sielska
Finansowanie szpitali powiatowych . . . . 110
Jacek Sroka
Joanna Podgórska-Rykała
Panele obywatelskie jako deliberacyjna innowacja
w jednostkach samorządu terytorialnego? . .. . 121
Karolina Wielicka-Gańczarczyk
Wizerunek śląskich szpitali położniczych w Internecie . . . 140
Beata Wierzbicka
Zrównoważony rozwój a świadomość i odpowiedzialność społeczna . 153
Magdalena Wiśniewska
Wartość publiczna gminnych programów rewitalizacji . .. 167
Anna Wojewnik-Filipkowska
Koncepcja „wspólnego miasta” jako kontekst w analizie interesariuszy .. 183
Małgorzata Żak-Skwierczyńska
Wyzwania systemu gospodarki odpadami komunalnymi
dla jednostek samorządu terytorialnego . . .. 198
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.