www.zak24.pl
INTERNETOWA KSIĘGARNIA NAUKOWO - AKADEMICKA

English for Biotechnology

29,90  (w tym 5% VAT)

SBN/ISSN: 978-83-7348-659-1

Wydanie: 4

Rok publikacji: 2019

Stron: 140

3 w magazynie

Opis

English for Biotechnology

Wydawnictwo Politechniki Gdańskiej

Kamińska Urszula

 

 

Słowa kluczowe: biotechnology basics, pharmaceutical biotechnology, environmental biotechnology, molecular biotechnology, biotechnology of food

 

Opis:

English For Biotechnology jest rozszerzoną wersją podręcznika BioTech English, kursu języka angielskiego technicznego na poziomie B1/B2 dla studentów biotechnologii. Książka umożliwia rozwijanie umiejętności językowych poprzez odpowiedni dobór tekstów z dziedziny biotechnologii, dużą liczbę różnorodnych ćwiczeń, zawiera także słownictwo z elementami gramatyki.

Podręcznik podzielony jest na pięć tematycznych części: Biotechnology Basics, Molecular Biotechnology, Pharmaceutical Biotechnology, Biotechnology of Food, Environemntal Biotechnology, z których każda składa się z trzech lub czterech jednostek lekcyjnych. Każda jednostka rozpoczyna się od rozgrzewki, którą jest zazwyczaj konwersacja lub krótkie ćwiczenia wprowadzające. Następnie, student zapoznaje się z tekstami, do których opracowano polecenia sprawdzające zrozumienie treści oraz opanowanie zastosowanych struktur leksykalnych i gramatycznych. Każda jednostka zawiera także jedną lub dwie sekcje zatytułowane „Language Review”, które omawiają aspekty językowe tekstów; po „Language Review” następują ćwiczenia sprawdzające przyswojenie określonych struktur. Podręcznik zawiera również ćwiczenia na rozumienie ze słuchu z wykorzystaniem specjalnie opracowanych nagrań (dostęp online na stronie http://cjo.pg.edu.pl/kaminska). Ostatnim elementem jednostki lekcyjnej są ćwiczenia pomocne w opanowaniu słownictwa oraz słowniczek angielsko-polski.

Wskazane jest, aby pracę z podręcznikiem rozpocząć od części pierwszej, ponieważ zawiera ona wstęp do dalszej nauki. Dalsze części podręcznika można omawiać w dowolnej kolejności.

Wszystkie teksty w książce zostały legalnie pozyskane z wartościowych merytorycznie źródeł, m.in.: z publikacji biotechnologicznych Cambridge University Press, specjalistycznych artykułów publikowanych przez wydawnictwo Elsevier, materiałów z Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) oraz z National Institutes of Health w USA. W tekstach zachowano oryginalną pisownię, zgodną z ortografią przyjętą w angielszczyźnie brytyjskiej, amerykańskiej czy australijskiej. Z tego względu pisownia niektórych terminów w poszczególnych tekstach może się nieznacznie różnić, np. hybridisation / hybridization lub synthesise / synthesize.

 

 

CONTENTS
INTRODUCTION
PART ONE – BIOTECHNOLOGY BASICS
UNIT 01. The origins of biotechnology
UNIT 02. Microbial biotechnology
UNIT 03. Bioreactors
UNIT 04. Controversies over biotechnological issues
PART TWO – MOLECULAR BIOTECHNOLOGY
UNIT 05. Genetics and genetic engineering
UNIT 06. Nucleic acids and proteins
UNIT 07. PCR and nucleic acid hybridisation
PART THREE – PHARMACEUTICAL BIOTECHNOLOGY
UNIT 08. Discovering new drugs from plants
UNIT 09. Pharmacology basics
UNIT 10. Biopharmaceuticals
UNIT 11. Antibiotics
PART FOUR – BIOTECHNOLOGY OF FOOD
UNIT 12. Enzymes in food processing
UNIT 13. Fermentation in food industry
UNIT 14. Modification and preservation of food
PART FIVE – ENVIRONMENTAL BIOTECHNOLOGY
UNIT 15. Bioremediaton and sewage treatment
UNIT 16. Biofuels
UNIT 17. Biogas
ANSWER KEY
BIBLIOGRAPHY
VISUALS
GLOSSARY
AUDIO SCRIPTS

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „English for Biotechnology”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *